Jolly ile Dubai seyahatimden önce Dubai’yi ; Türkiye’de kış mevsimini yaşıyorken deniz kum güneş keyfi yapabileceğim bir yaz tatili destinasyonu ve adrenalin olsun diye jeeplerle çölde safari yapabileceğim bir tatil yeri sanıyordum. Ayrıca şeriatla yönetildiği için turistlerin gerek kıyafet gerek eğlence olarak kısıtlı imkanlara sahip olduğunu düşünüyordum.

Jolly ile çıktığım Dubai turunda aslında Dubai’nin gezip görülecek yerlerinin çokluğunu; burada yaşayabileceğim onlarca farklı deneyim olduğunu; kılık kıyafet konusunda ise düşündüğüm gibi kısıtlayıcı bir tutumun olmadığını; gerek otellerin kendi bünyesindeki clublarda gerek şehirde var olan diğer eğlence merkezlerinde sabahlara kadar eğlenebileceğimi deneyimlemiş oldum. Profesyonel bölge rehberimizin engin bilgileri ve yönlendirmeleri ile dolu dolu 5 günlük bir Dubai deneyimi yaşadım.

Sizlere de Orta Doğu’nun en modern kenti diyebileceğimiz Dubai’de görmeniz gereken yerleri ve deneyimlediğinizde gezinize keyif katacağını düşündüğüm önerilerimi sıralıyorum;

Dubai’ye ne zaman gidilir?

Çöl iklimine sahip bir kent olan Dubai’de tatil yapmak için en uygun zamanlar bizde havaların serin olduğu Kasım-Mayıs dönemi  olduğunu söyleyebiliriz. Yılın geri kalan diğer aylarında Dubai’de hava sıcaklığı bizim alışık olduğumuzdan çok daha yüksek ve nemli. Bu dönemlerde Dubai’ye gitmek isteyenlerin sıcaklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Dubai’de nerede kalınır?

Konaklama için Rixos Premium oteli seçtim. Rixos Premium konum olarak Dubai’nin popüler kent mekanı olan Jumeirah Beach Residence’in tam kalbinde . 35 katlı, dünyanın en büyük dönme dolabı Dubai Eye’a yukarıdan bakan oda manzaraları nefes kesici. Her damak zevkine hitap eden dünya mutfağı restoranı ile kendine özel bembeyaz kumlara sahip plajı , havuzu, muhteşem bir deneyim sunan spası, popüler alışveriş ve gece hayatı mekanlarına yakınlığı ile Dubai’de hiç dışarı çıkmadan her şey dahil tatil deneyimi yaşayabileceğiniz konaklama için önerebileceğim muhteşem bir tesis. Benim tatilimde otelin kendi eğlence mekanında Salı günleri uygulanan Woman Nights’a denk geldim. Bu gecede hem otel misafiri kadınlara hem de dışardan gelen kadınlara özel ücretsiz 3 içecek hakkı veriliyor. İster yalnız ister arkadaş grubu ile bu eğlence mekanında eğlenmemek imkansız.

 

Dubai’de nereler gezilir?

Burj Al Arab

Dubai denince ilk akla gelen adeta Dubai’nin simgesi haline gelmiş olan dünyanın “ilk” 7 yıldızlı oteli Burj Al Arab, şeklinden dolayı diğer ismi “Yelken Otel’’ lükste sınır tanımıyor. Size hem verdiği hizmet, hem de sunduğu manzaralar ile unutulmaz anlar yaşatıyor. Yapay ve küçük bir adacık üzerine inşaa edilmiş olan Burj Al Arab’ı dışardan fotoğraf karelerine almak isteyenler için Souk Medinat Jumeirah en iyi adres.

Burj Al Khalifa

828 metre ile dünyanın en uzun binası unvanıyla 163 katlı Burj Al Khalifa’nın 124. & 125. veya 148. katlarına çıkarak bir insanın uçaktan sonra en rahat çıkabileceği en yüksek noktasından tüm şehri kuşbakışı seyretme imkanına sahip olacaksınız.

Burada aynı zamanda dünyanın en büyük dans eden fıskiyesi Dubai Fountain’i senkronize müzikler eşliğinde şaşkınlıkla seyredeceksiniz.

 

Dubai Mall & Emirates Mall

Burj Al Khalifa’nın komşusu dünyanın en büyük alanı üzerine kurulu alışveriş merkezi Dubai Mall ; 1200 mağaza kapasitesi ile elektronik ve dünyaca ünlü markalardan alışveriş yapma imkanı sağlıyor.

Bünyesinde kayak pisti barındıran Dubai’nin ikinci büyük alış veriş merkezi Emirates Mall alışveriş deneyiminin yanında çölün ortasında kayak yapma fırsatı sunuyor.

 

Dubai’nin Eski Çarşıları

Dubai Eski Çarşılarını mutlaka gezin. Tekstil Pazarı, Altın Pazarı, Antik Kapalı Çarşının yanı sıra balık, et, sebze, hediyelik, parfüm ve baharat çarşılarında uzun uzun kaybolun. Özellikle yemek yapmayı seven biri iseniz baharatların çeşitliliğine hayran kalacak, yemeklerinizde bir an önce denemek isteyeceksiniz.

 

Souk Medinat Jumeirah

Souk Medinat Jumeirah gezisi ile Dubai’nin yeni yüzünün keşfine doğru yolculuğa çıkın. Yapay Venedik olarak da adlandıran geleneksel çarşının atmosferinin cazibesinden fazlasıyla etkileneceksiniz. Burj Al Arab’ın da yer aldığı en güzel fotoğraf karelerini burada yakalayabilirsiniz.

 

Miracle Garden

Dünyanın en uzun çiçek duvarlarının bulunduğu ve 45 milyon çiçek kullanılarak tasarlanan Miracle Garden’da kendinizi bir masalın içinde hissedeceksiniz. Çölün ortasında adeta bir cennet olan bu bahçeyi Ekim ayı ortasından Nisan ayı ortasına kadar ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretçileri her yıl rengarenk çiçeklerle dizayn edilmiş yeni tasarımlar karşılıyor. Doğallığın peşinde olan fotoğrafçıların uğramadan geçmediği Miracle Garden’da siz de harika fotoğraflara sahip olabilirsiniz.

Abu Dhabi

Dubai’den 1- 1,5 saat mesefade olan Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi’de modern yapılarla birlikte, geçmişin izlerini korumuş yapılarını, mimarisi ile sizi büyüleyecek olan camileri, doğal plajlarını keşfedebilirsiniz. Göz alıcı mimarisi ile Sheikh Zayed Camii ve eğlence temalı Yas Adası’nda yer alan Formula 1 pisti her yıl Kasım ayında Dünya Kupası yarışlarına ev sahipliği yapıyor.

Sheikh Zayed Camii

Abu Dhabi’de Sheikh Zayed Camii’yi gezmek için vakit ayırmayı unutmayın. Dini önemin yanında mimari olarak da görsel bir şölen sunuyor. Bu gezinizde Birleşik Arap Emirlikleri’nin geri kalan alanlarına göre kılık kıyafet ve hareketlerinize dikkat etmeniz gerektiğini not düşmek gerekir. Kadınların askılı, mini etek, tayt ve şort giymemesi, Cami ziyareti için uzun kollu hırka ve başörtü veya şal bulundurması gerekiyor. Erkeklerin şort giymemesi, görünen ( el , kol, bacak vs ) bölgelerinde dövmesi olanların mutlaka dövmelerini kapatıcı şekilde giyinmeleri gerekiyor. Aksi takdirde ziyaretinizin gerçekleşmesi mümkün olmuyor.

 

Dubai’de aktivite olarak neler yapılır?

Çöl Safarisi

Akşam yemekli Çöl Safari gezisi olmazsa olmazı Dubai’nin. 4X4 Jeeplerle çölde adrenalin dolu anlar yaşayacak, kızıl gün batımını izleyecek, Bedevi çadırlarında size özel akşam yemeği ile birlikte muhteşem şovlara tanık olacaksınız.

 

Dhow Cruise Tekne Gezisi

Dhow Cruise ile akşam yemekli tekne gezisi yapın.

Dubai’yi ikiye ayıran Dubai Creek’te gösterişli teknelerle yapılan gezi, şehrin büyülü ışıklarını izleyeceğiniz manzaralar eşliğinde gerçekleşiyor. Denizden ışıl ışıl şehir manzarası izlemek size muhteşem hissettirecek.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo

Dubai Mall’da Dubai Aquarium & Underwater Zoo’yu mutlaka görün. Akvaryum dışardan da izlenebileceği gibi bilet ile içeri girip akvaryum tüneli boyunca yürüyüş yaparak sualtı yaşamını yakından deneyimleyebilirsiniz. 33 binden fazla inanılmaz çeşitlilikteki egzotik deniz canlısını görecekseniz.

 

Global Village – Aquaventure Water Park – Wild Wadi Water Park

Dünyanın en büyük eğlence parklarından olan Global Village’a gidin. Global Village her yıl Ekim-Mart ayları arasında, Açık Hava Tema Parkında alışveriş ve eğlence için çeşitli fırsatlar sunuyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yiyeceklerin tadına bakın ve ülke temalı heyecan verici standlarda Çin, İtalya, İran, Fas, Malezya ve daha birçok ülkeden ürünler satın alın.

Orta Doğu’nun en büyük su parkı olan Dubai Aquaventure Su Parkı’nda, düzinelerce sürüş ve su kaydırağı ile heyecan ve eğlencenin keyfini çıkarın.

Jumeirah’taki Wild Wadi Water Park’ı kesintisiz bir macera için hem çocuklar hem yetişkinlere dalga havuzu, gerilim dolu 80km/sa Jumeirah Scierah kaydırağı , sörf simülatörleri ile heyecan arayanlara adrenalin dolu sürüşler sunuyor.

 

Ferrari World –Formula 1

Abu Dhabi’de Ferrari tarafından yapılan dünyanın ilk ve en büyük hız temalı kapalı tema parkı olan Ferrari World’de nefesiniz tutulacak . Burada hem siz hem de çocuklarınız eğlenceye doyacak.

Ferrari markalı ilk tema parkı ve şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük uzay çerçeve yapısı rekoruna sahip. Aynı zamanda dünyanın en hızlı Roller Coaster’ı olan Formula Rossa da burada yer alıyor.

Dubai’de alışveriş

Dubai’de genel olarak vergisiz olduğu için en çok elektronik eşya alışverişi yapılır.
Ayrıca altın, kilim, hediyelik eşya, çikolatalı hurma, bol bol baharat alış verişini de bunlara özel çarşıları gezerek yapabilirsiniz. Bir de Dubai’nin dünyaca ünlü Dubai Alışveriş Festivali var. Her yılın Ocak ayında yapılıyor. Seyahatiniz bu festivale denk gelirse alışveriş festivaline özel %80’lere varan  indirimlerinden faydalanmayı unutmayın.